Els vint alumnes de l'Escola de Garrigàs començaran el curs amb millores infraestructurals a les aules. El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament s'han posat d'acord per dedicar els mesos d'estiu a executar la segona fase d'unes obres que es van iniciar l'any passat.

Els treballs consisteixen a retirar els dos falsos sostres existents, per substituir-los per un únic sostre ignífug i registrable. L'actuació va acompanyada de la restitució de tot el sistema d'il·luminació, que a partir d'ara serà amb led, i de la pintura de tot l'interior. "Les obres proporcionaran una millora en seguretat i confortabilitat a les aules", ha assegurat l'alcaldessa, Pilar Bosch.

L'edifici es va crear l'any 1935 i, des de llavors, ha estat l'escola del municipi. Actualment, acull vint nens i nenes i dos mestres, que compten amb el suport dels docents itinerants de la ZER Empordà. Les obres estaran enllestides a finals d'agost i alumnes i mestres reprendran les classes al setembre amb tota normalitat. La primera fase, acabada

La primera fase, acabada

"Volem agrair al Departament d'Ensenyament el seu suport en la direcció i execució d'aquest projecte de millora, que revertirà molt favorablement a l'escola del nostre municipi", ha anotat Pilar Bosch, la qual ha recordat que l'última actuació rellevant de millores data de l'any 2007.

"El projecte actual preveu tres fases, la primera de les quals es va executar l'estiu passat i va permetre traslladar el menjador office a l'edifici sociocultural, que està al costat de l'escola", ha explicat l'alcaldessa.

La redistribució d'espais va servir per crear una nova aula -n'hi havia dues i es va passar a haver-n'hi tres. També es va adaptar la zona de lavabos, es va habilitar una nova sortida d'emergència i es fan millores a les instal·lacions interiors. Pilar Bosch ha comentat que, a més, s'ha realitzat un estudi tècnic sobre les bigues de fusta per descartar cap patologia.

En una tercera fase del projecte, prevista per a l'estiu vinent, es preveu redistribuir els espais per guanyar una quarta aula, reformular la sala de mestres, canviar el terra, substituir dues portes principals, condicionar una rampa d'accés a la porta d'emergència i pintar l'exterior de l'edifici.

Als veïns de Garrigàs, els esperona veure com, d'uns anys ençà, l'escola ha seguit la tendència a l'alça pel que fa al nombre d'alumnes matriculats. És per això que la disposició dels espais és important, tal com ha afirmat l'alcaldessa: "L'organització de l'alumnat tendirà a una estructura cíclica, cosa que farà necessari, com a mínim, una aula de referència per a cada cicle".

La xifra: Garrigàs és un dels 327 micropobles de menys de 500 habitants que hi ha, actualment, a Catalunya. Segons l'Idescat, té 436 habitants. "Tot i les limitacions pressupostàries, des del consistori treballem amb il·lusió i constància per fer-nos la vida més fàcil", ha decretat l'alcaldessa, Pilar Bosch.