GM Food, companyia líder en la distribució alimentària a Espanya i amb seu a Vilamalla (Girona), ha obert durant els set primers mesos de l'any 40 supermercats franquiciats amb les seves ensenyes SUMA i Proxim repartits per tot el territori espanyol, 25 dels quals estan ubicats a Catalunya. Aquesta expansió reafirma l'estratègia de creixement que l'empresa està duent a terme en els últims anys per a la seva àrea de retail. Les inauguracions suposen la creació de 141 llocs de treball (80 a Catalunya), i un augment de 7.237 m2 de superfície de sala de vendes (4.527 m2 a Catalunya).

De les 40 obertures realitzades des del passat mes de gener, 19 corresponen a l'ensenya SUMA (12 a Catalunya, 2 a Andalusia, 2 a Balears, 1 a Canàries, 1 a la Comunitat Valenciana i 1 a Madrid); mentre que els 21 centres restants s'han obert sota l'ensenya Proxim (13 a Catalunya, 2 a Andalusia, 2 a Castella i Lleó, 1 a Balears, 1 a la Comunitat València, 1 a Euskadi, i 1 a Madrid). Aquestes xifres certifiquen el creixement de la companyia en la seva àrea de retail, que el 2016 va obrir 77 supermercats franquiciats, i 68 el 2017.

Des del passat any GM Food ha invertit 620.500€ per realitzar reformes a 17 supermercats de l'ensenya SUMA com a part del seu pla d'actualització, millorant les seccions destí, aplicacions informàtiques i senyalètica, oferint així una optimització d'espais i recursos que respon a la seva política de suport constant als seus franquiciats perquè puguin rendibilitzar el seu negoci.

SUMA supermercats de proximitat

El model de botiga de proximitat que s'està implantant amb SUMA, fusiona la botiga tradicional amb les franquícies de supermercats actuals, oferint als emprenedors-comerciants una botiga especialitzada (fruiteria, fleca, cafeteria, xarcuteria, carnisseria, vinoteca, conveniència i snack refresc) amb un assortiment bàsic que cobreix les necessitats del dia a dia del consumidor, ajudant-lo a convertir-se en l'establiment de referència de la seva zona.

General Markets Food Iberica

General Markets Food Iberica, líder del sector majorista de la distribució alimentària a Espanya. Amb un volum de negoci de més de 1.100 milions d'euros i més de 2.400 empleats, la companyia centra la seva activitat majorista en la seva línia de 68 cash&carry Gros Mercat, situats en 12 comunitats autònomes; en la venda a la restauració organitzada amb la divisió "FoodService"; la línia d'Exportació "Export"; i la venda al major a detallistes, cadenes independents i distribuïdors. GM Food Iberica compta també amb una cadena de més de 600 supermercats amb les ensenyes "SUMA", "Proxim " i "SPAR".