01 de agost de 2018
01.08.2018
Peralada

Peralada comença el passeig de Sota Muralla per potenciar el seu patrimoni medieval

L'Ajuntament obrirà un nou aparcament amb seixanta places noves i el vial serà de sentit únic

01.08.2018 | 13:24
Les obres del nou passeig de Sota Muralla de Peralada.

El carrer Sota Muralla de Peralada, que uneix la part sud de la vila des de la rotonda del Llobregat fins a la carretera de Mollet, ha iniciat el canvi urbanístic que ha de permetre guanyar un passeig i eliminar la conflictivitat circulatòria d'aquest vial.

Aquest projecte és una de les propostes que formaven part del Pla Integral de Turisme que l'Ajuntament va aprovar el 2010. Els treballs permetran crear una vorera ampla que eliminarà el doble sentit actual de circulació. L'equip de Govern que presideix Pere Torrent fa temps que prepara aquesta intervenció amb la finalitat de crear suficients places d'aparcament públic per als veïns i visitants. "Crear aquest passeig i generar aparcament alternatiu ha estat una prioritat. Ara tenim un primer espai amb setze places i n'obrirem un de nou, a continuació d'aquest, a la zona dels horts, amb unes seixanta places més", explica l'alcalde peraladenc.

Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ja ha adquirit dues finques privades i té pendent de resoldre l'adquisició de dues petites parcel·les més. "Estem negociant amb els propietaris per comprar o fer una permuta amb altres terrenys pròxims. Voldríem arribar a un acord per a evitar haver d'expropiar res", afegeix l'alcalde Torrent.

L'alcalde opina que "aquest nou passeig és una obra molt important per a Peralada. Permetrà potenciar la visió de la muralla medieval i ens ajudarà a ordenar el trànsit de vehicles de manera clara i coherent".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
x
Loteria de Nadal