L'ajuntament ha recepcionat l'obra d'enjardinament del Passeig Marítim d'Empuriabrava realitzada per l'empresa Moix Serveis i Obres SL Can Pipa SL, UTE i que ha tingut un cost d'1,4 milions d'euros.

S'han creat àmplies zones arbustives i de passeig entre els diferents espais d'oci i esportius. En total ha suposat plantar 94.517 arbustos, 125 arbres nous i 105 de trasplantats.

Alzines, pins o bellaombres donen ombra a les zones infantils. Els tamarius existents s'han mantingut i se n'han plantat de nous. El romaní, el lliri blau, la flor de l'amor o l'espígol donaran color a les ones enjardinades.(14 especies arbustives).

La superfície enjardinada és de 24.015 metres quadrats, el 39,75% del passeig. L'alçada màxima d'1,60 metres.

L'objecte del projecte era l'adequació d'una superfície aproximada de 100.067 m2; dividida en 10 parterres existents al llarg dels 1.300 m de front marítim. Els espais verds i enjardinats tenen una amplada variable i una forma diferent a cada un dels deu parterres. La idea general ha estat crear unes zones verdes enjardinades que presentin sensació de moviment tant en planta com en alçat, amb una configuració sinuosa trencant la linealitat. El conjunt planteja tres nivells: una línia de tamarius; arbrat per donar ombra als espais infantils; i espais de vegetació frondosa.

El passeig central pel qual els vianants hi poden passejar i que uneix les diferents àrees i espais d'esbarjo, té una amplada variable, adaptant-se a les àrees de jocs infantils, pistes esportives,… que formen part d'ell i utilitzant formes sinuoses creant un passeig amb moviment i agradable. El material escollir per realitzar aquest passeig ha estat el sauló.

La superfície total de sauló és aproximadament de 30.539 m2 el que suposa un 50'55% del total de la superfície de l'àrea d'actuació.

El projecte d'enjardinament va ser una de les propostes sorgides en el procés participatiu sobre el Passeig Marítim que l'Ajuntament de Castelló va portar a terme el 2016. Els ciutadans van donar una especial importància a les zones enjardinades i demanaven vegetació autòctona amb poca despesa d'aigua. S'han recollit aquestes peticions i s'han utilitzat espècies de baix consum hídric, autòctones i resilients a la salinitat.

Des del govern municipal es treballa per la implicació i responsabilització de la ciutadania en la presa de decisions municipals i en la gestió pública. Es pretén fer protagonistes i responsables els ciutadans de les decisions que els afecten, promovent una estreta col·laboració entre les institucions i la ciutadania.

S'ha apostat fermament pels processos participatius. Per afavorir la participació cal crear espais per facilitar la comunicació amb la ciutadania i en l'obra més important del mandat i peça clau de la renovació turística del municipi, el passeig marítim, s'ha volgut comptar amb la participació dels veïns.

Per l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, "la renovació del passeig marítim és molt important pel municipi i és una peça clau de la transformació turística d'Empuriabrava. Un cop acabada la fase de l'enjardinament, només faltarà l'arranjament del passeig a tocar la sorra".