L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha pres possessió del càrrec de presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Ho fa en substitució de Ferran Roquer que renuncia per ser diputat al Parlament de Catalunya. També és alcalde de Borrassà.

El Consell Comarcal ha celebrat el ple en el qual s'han fet efectives la renúncia i el nomenament.

Roquer se'n va després de tres anys convençut de la importància de la tasca del Consell en una comarca amb 68 municipis i 193 nuclis. Reclama més competències i recursos per als consells.

Han presentat candidatura Montse Mindan (PDeCat), Òscar Vergés (Compromís d´Esquerres), Anna Massot (ERC) i Antonio Pérez Márquez (Cs). PSC i PP no han presentat candidatura. Mindan ha estat escollida per 19 dels 31 vots.

Mindan ha avançat que no presentarà ni programa ni equip nou i farà continuació de la tasca engegada. Ha elogiat el bon equip i entesa que hi ha hagut fins ara. "Que el Consell sigui útil a totes les persones", ha dit Mindan, destacant la importància d´aquesta administració.

ERC ha criticat que es mantingui el pacte amb el PSC i no s'hagi intentat revertir-ho aprofitant el canvi a la presidència.

Montse Mindan i Cortada, de 55 anys, està casada i té dos fills. És Tècnica en Empreses i Activitats Turístiques pel Centre d'Estudis Turístics de Barcelona, CETT. És alcaldessa de Roses des de l'any 2013, quan va accedir a l'alcaldia a mig mandat. L'any 2015 va guanyar les eleccions municipals i va assolir l'alcaldia. Governa des dels darrers comicis amb un pacte de govern amb l'agrupació local Gent del Poble.

Al mateix ple han pres possessió del càrrec de consellers comarcals, Agustí Badosa i Esteve Gironès, alcaldes de Sant Pere Pescador i Camallera respectivament, que substitueixen els alcaldes de Porbou i el d'Albanyà.