L'Ajuntament de Fortià ha iniciat les obres per arreglar el carrer Major, que dona accés a la plaça del poble. La zona on es fa l'actuació, d'uns 40 metres de llargada, canviarà d'aspecte per incorporar-hi una vorera d'un metre vint d'amplada a un dels costats. "Era una zona conflictiva i crítica per als vianants. Hi havia un punt del carrer Major que no tenia l’amplada necessària", explica l'alcalde, Francesc Brugués. Aquesta obra té com a objectiu millorar la seguretat dels fortianencs. Mentrestant, s'ha donat un pas alternatiu d'entrada pel carrer Pep Ventura i de sortida pel Narcís Monturiol.

Per iniciar l'obra, i tal com estava previst en el planejament urbanístic del 1988, tres veïns han hagut de cedir un metre i mig de les seves propietats.

L'obra de l'Ajuntament té un pressupost de 50.000 euros, i ha rebut una subvenció de la Diputació de Girona. Segons la previsió, les actuacions havien de començar abans de l'estiu, però una urgència de l'empresa adjudicatària va posposar la data fins aquest juliol. La vorera podria estar acabada entre agost i setembre.

Fa un parell d'anys que l'Ajuntament lluita per fer viable la millora en aquest punt que enllaça Fortià i Riumors, per on passen aproximadament 900 vehicles diàriament. En aquests moments, els operaris estan treballant en el soterrament dels serveis d'aigua, llum i telèfon.