El grup municipal socialista de Figueres no dóna suport al contracte de serveis per al manteniment i la reposició de l'enllumenat públic per valor de més de 7 milions d'euros per cinc anys que pretenia aprovar el govern municipal en minoria de Marta Felip. La posició del PSC va coincidir amb la de la resta dels grups de l'oposició municipal que van tombar la proposta del govern en la comissió informativa de dijous passat. «Per una qüestió de la més elemental defensa dels serveis públics no podíem dinar suport a una proposta que vulnera aquest principi i suposa la privatització d'un servei que descarta l'estalvi per generar benefici a un particular», valora el portaveu del grup municipal socialista Pere Casellas.

L'Ajuntament té al seu abast recursos suficients per no haver de cedir la gestió del manteniment de l'enllumenat públic a una empresa privada, diu el PSC en un comunicat. Aquest és l'argument bàsic sobre el qual va girar la posició socialista a l'entorn d l'enllumenat de la ciutat. En la seva postura el PSC té present que els treballadors municipals encarregats d'aquesta funció passaran de l'actual empresa mixta a Fisersa i que hi haurà vigents dos convenis, i que caldrà fer un esforç de gestió per equiparar a l'alça els sous dels treballadors de Fisersa amb els del nou personal que s'hi incorporarà.

És significatiu que malgrat l'inevitable procés que la desallotjarà de l'alcaldia a causa de la seva nova responsabilitat al Departament de Treball de Govern, Marta Felip persisteixi en la implantació d'un model que no ha estat prou eficient. «Un contracte d'aquesta naturalesa requereix uns suports que el govern no té i no es pot aprovar en les condicions amb les quals es presenta. El màxim respecte pels recursos públics exigeix una responsabilitat que no es desprèn de la proposta de l'equip de govern, que planteja la solució d'un problema manifest com és el del deteriorament de l'enllumenat públic amb una proposta precipitada i simplista que transgredeix les normes bàsiques de preservació dels serveis públics», lamenta Casellas.