El regidor d'Esports, Jordi Masquef, ha donat a conèixer aquest matí la planificació de les actuacions necessàries per posar al dia l'Estadi Albert Gurt, que suposen una inversió de 3.718.685€, i es portarien a terme entre 2018 i 2021.

Les actuacions més urgents es portarien a terme aquesta tardor i consisteixen en la millora dels accessos amb l'asfaltatge del vial entre l'estadi i el Parc-Sol, el canvi de làmpades per nous focus LED, i la instal.lació de càmares de videovigilància al complex esportiu, de les quals tres estaran destinades específicament a la vigilància de l'estadi Albert Gurt per evitar intrusisme i vandalisme que ha provocat part dels actuals desperfectes en les instal·lacions.

Per a l'hivern del 2018, s'ha previst la substitució de les torres d'il·luminació actuals per unes de noves amb tecnologia LED. I per a finals del 2019, s'ha planificat una de les actuacions més demandades, que és la instal·lació d'una tanca perimetral per evitar actes delictius, amb un cost de 280.000 €.

La resta d'actuacions a més llarg termini consistirien en nous vestidors, substitució de la pista d'atletisme i la instal·lació d'una central de biomassa per dotar d'energia els dos pavellons poliesportius, la piscina municipal, l'Institut AlexandreDeulofeu, l'estadi Albert Gurt i l'Hospital de Figueres.

El regidor d'Esports, Jordi Masquef, remarca que aquestes inversions que s'han de realitzar permetran posar al dia l'equipament. Així mateix, recorda la importància de dur a terme inversions anuals per fer actuacions de manteniment i evitar així el deteriorament d'equipaments que han patit la manca històrica d'inversió durant molts anys, des de la seva construcció, i que ara és urgent posar al dia.

Masquef afegeix que s'ha adquirit aquest compromís amb els clubs usuaris després d'exposar-los els costos de cada actuació i fer una planificació realista per poder complir-ho.