L'esplanada de davant del Centre Penitenciari del Puig de les Basses és l'escenari de manifestacions de tots tipus, en suport de Dolors Bassa, que hi és reclosa. Des de músics que interpreten una peça en suport a les preses, fins a activitats col·lectives com un sopar de carmanyola que es fa cada dimarts a dos quarts de nou del vespre. Aquest dimarts, seran moltes les persones que acompanyaran Bassa des de l'exterior de la presó. L'objectiu és que l'exconsellera senti que no està sola.

El 18 de juliol, una cobla va interpretar diversos temes com el Cant de la senyera o Els segadors acompanyats de desenes de persones amb el lema de l'assemblea Llibertat! Preses polítiques.

També hi ha persones que s'acosten just a davant de la tanca del centre per fer-se una foto i penjar-la a les xarxes socials. És el cas de la regidora de Begues, Maria Llauradó, que va decidir fer un viatge des del municipi del Baix Llobregat per fer-se una foto amb una estelada davant de les portes de la presó.

Malgrat que els funcionaris del centre la van avisar que no es podia fer fotos, es va apartar uns metres i va aconseguir la instantània. Llauradó va explicar que "tots els independentistes haurien de sumar forces, siguin del partit que siguin, per aconseguir que els presos polítics surtin en llibertat".

Aquest mateix dilluns, 23 de juliol, centenars de persones es van reunir en un acte amb el lema "Us volem a casa lliures ara", on van intervenir Bel Olid, Liz Castro i les polítiques Marta Felip, Mireia Mata, Mertxe Ruiz i Natàlia Sànchez.

Les convocatòries neixen de forma espontània i es propaguen a través de les xarxes socials amb l'objectiu que la ciutadania no s'oblidi de la situació que "viuen els exgovernants que estan a l'exili o a la presó", segons els organitzadors.