El Grup Municipal Republicà de Roses presentarà una moció al proper ple ordinari per a que el nou govern de l'Estat derogui la llei LRSAL, que limita la capacitat dels ajuntaments per a poder gestionar lliurement els seus propis recursos.

Segons el Portaveu del Grup Municipal, Joan Plana, la llei, aprovada l'any 2013 perjudica els municipis, especialment, per dos motius. El primer, segons Plana, és que "impedeix que els Ajuntaments puguin invertir els seus propis diners en aquells projectes o en aquells serveis que consideri oportuns, cosa que dificulta la capacitat de poder donar resposta a les necessitats dels ciutadans". També ha afirmat que aquesta legislació "és especialment injusta amb Ajuntaments com el de Roses, que té una situació pressupostaria molt positiva i que sense aquesta cotilla podria tenir molt més marge per a poder tirar endavant molts més projectes". A més, ha recordat que en el cas de Roses "ens trobem amb la perversa paradoxa que tenim un Ajuntament potent a nivell de recursos i, per altra banda, una realitat social molt dura per part de moltes famílies de la nostra ciutat. Davant de situacions com aquesta, no donar totes les eines a Ajuntaments com el nostre per a poder fer front a aquesta realitat amb tota l'eficiència és injust i, fins i tot, cruel."

El segon gran perjudici que provoca aquesta llei és que provoca una privatització dels serveis públics oferts pels Ens Locals, externalitzant la seva prestació, amb el consegüent cost que això sovint això suposa per a la ciutadania i que en molts casos produeix un clar minvament de la qualitat d'alguns dels serveis prestats. Segons Plana "amb l'excusa d'una gestió ineficient i de corregir les mancances de les Administracions locals a l'hora d'utilitzar els recursos propis per prestar els seus serveis, s'amaga realment la intenció de mercantilitzar els serveis públics amb les conseqüències nefastes que això té per als ciutadans, en comptes d'abordar els problemes organitzatius, de recursos humans, procedimentals o de transparència, entre d'altres, que han abundat en les empreses municipals."

Per últim, els republicans rosincs han recordat que el PSOE va votar en contra de LRSAL quan estava a l'oposició, i per això creuen que ara estan al govern tenen l'obligació moral d'impulsar aquesta derogació.