Retard inesperat a les obres del carrer Barceloneta. Els treballs, que van començar el novembre de l'any passat en mans de l'empresa Excaserva SL, s'han vist afectats per una incorrecta planificació de l'obra i per problemes en el subministrament del paviment.

Així ho va explicar el director d'Urbanisme de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Cabot, durant la reunió informativa amb els veïns afectats per les obres del carrer Peralada. Excarserva s'havia compromès a fer l'entrega la segona quinzena del mes de juliol. Cabot avança que, un cop entregada l'obra, estudiaran la penalització que se li aplicarà a l'empresa per no haver entregat l'obra a temps.

També va matisar que el retard a causa dels problemes de subministrament amb el paviment no serà imputable a l'empresa, perquè el carregament -provinent de la Xina- va estar retingut a les duanes del Port de Barcelona en espera d'una inspecció rutinària.

Els tècnics municipals van fer les indagacions pertinents per intentar desencallar el carregament i verificar la situació que havia manifestat l'empresa. Responent a les preguntes dels veïns, Cabot va explicar que la mala planificació no s'hauria de produir en la resta de carrers (com el carrer Jonquera, Peralada o Ample), ja que l'empresa que assumirà els treballs ja ha efectuat moltes altres obres complint els terminis.

Subvenció

El director d'Urbanisme també va anunciar que les obres del carrer Ample s'allargaran més enllà del 2018. Aquest fet provocarà que la Generalitat de Catalunya o assumeixi la subvenció del tram d'obres que s'efectuï el 2019. Aquest sobrecost l'assumirà l'Ajun­tament de Figueres. Les contribucions especials que han de pagar els veïns de la zona no es veuran afectades.