El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquest divendres, 20 de juliol, les distincions als 523 estudiants catalans que han obtingut una qualificació excel·lent en les proves de selectivitat, sis dels quals són de la comarca de l'Alt Empordà.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha participat en l'acte com a secretària general d'Empresa i Coneixement. Torra els ha dit: "Dependrà de com vosaltres defenseu la vostra llibertat i els vostres somnis que Catalunya serà una cosa o una altra". "Vosaltres dibuixareu la Catalunya del futur, sou la Catalunya del futur", ha afegit davant dels estudiants i les seves famílies que es trobaven a l'Auditori de Barcelona.

Durant la seva intervenció, el president Torra ha tingut paraules de reconeixement a la tasca dels professors i ha recordat que "aquest govern sempre serà al seu costat ajudant-los amb tot". El cap de l'Executiu ha fet extensiu aquest reconeixement a les famílies perquè "cada un de nosaltres som part de la col·lectivitat pels valors que creixen a casa i s'amplien a escola".

El president de la Generalitat ha tingut també un record pels presos polítics i els exiliats tot recordant que "no ens aturarem fins que ells siguin lliures". Ha tancat la seva intervenció citant Nelson Mandela: "l'educació és l'arma més poderosa per canviar el món".