L'alcalde de Llançà, Pere Vila, ha pres possessió del càrrec de delegat del Govern a Girona aquest divendres, 20 de juliol. La presa de possessió ha estat conjuntament amb els altres set delegats i delegades territorials del país, en un acte presidit pel president Quim Torra i el conseller de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

El delegat del Penedès, i primer delegat d'aquesta nova vegueria, Pere Regull, ha pres la paraula en nom de les vuit delegacions per assenyalar que estructuren el país alhora que contribueixen a la seva descentralització, ja que "són el govern al territori alhora que el territori al govern".

El conseller Pere Aragonès ha posat en relleu el paper dels delegats com a representants del poder democràtic del país al territori.

L'acte ha estat clos pel president Quim Torra que ha destacat el paper de les delegacions com a cara visible del Govern, la porta oberta al territori i el govern de proximitat, perquè "tot el país forma part del país".

Per assumir el càrrec de delegat del Govern de la Generalitat, Pere Vila ha hagut de renunciar a la presidència de la Diputació de Girona.