L'Ajuntament de Figueres ha posat en funcionament aquest matí els primers carregadors elèctrics públics de Figueres amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la Directora de l'Institut Català de l'Energia, organisme que ha subvencionat part del cost d'aquest projecte des de la Conselleria d’Empresa i Coneixement, el Gerent de FISERSA, i el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip.

Els primers carregadors s'han instal·lat a la plaça de la Creu de la Mà i a la plaça Tarradellas, són totalment gratuïts i dispensen càrrega ràpida que amb 30 minuts permeten una autonomia de 120km.

Realitzar una càrrega en aquests carregadors es completament gratuït i sense límit de temps i la posada en marxa d'aquest sistema de càrrega va acompanyat de la campanya informativa Aparca i carrega.

El sistema d'identificació és molt senzill i cerca com a objectiu facilitar al màxim el procés als usuaris perquè simplement acostant una targeta amb sistema Contactless o identificant-se a través de l'APP dels carregadors, que estarà disponible en les pròximes setmanes, aquests s'activin.

El cost total d'aquest projecte ha estat de 111.700 euros mb una subvenció de la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de 80.000€ a través de l’Institut Català de l’Energia.