L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha clausurat un edifici sencer d'Empuriabrava pel perill que suposaven les instal·lacions elèctriques.

L'operatiu es va completar ahir. Va caldre una ordre judicial i reforç policial dels Mossos per completar el desallotjament de la quarantena de pisos, divuit de les quals estaven ocupades.

Cinc famílies han estat reallotjades pels serveis socials.

L'edifici és el Santo Domingo 2 a l'avinguda de la Muga, a Empuriabrava.

L'alcalde ha explicat que la companyia elèctrica Endesa va fer-los arribar un informe en el qual s'alertava del mal estat de les connexions elèctriques que suposaven un perill per a la seguretat.

Es va comunicar als inquilins però només un quants van atendre la petició de marxar de l'edifici.

La setmana passada es va fer un primer intent de desallotjament però van topar amb la resistència per part d'algunes persones.

Salvi Güell ha assenyalat que quan «vam poder tenir suficient personal de les forces públiques ho vam tornar a fer». La Policia Local va comptar amb el suport dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta segona part de l'operatiu policial es va portar a terme ahir al matí i es va demanar una ordre judicial per poder clausurar l'edifici.

En total el bloc de pisos té poc una quarantena de vivendes. Algunes són de propietat, altres de lloguer i divuit dels pisos estaven ocupats. No tots els residents l'ocupen durant tot l'any. Algunes de les vivendes són segones residències.

L'Ajuntament es va posar al servei de les famílies que necessitessin un allotjament.

A partir d'ara la companyia Endesa s'encarregarà de reparar les instal·lacions elèctriques. Segons l'alcalde, les persones que ocupaven l'edifici tenien connexions il·legals. La situació havia arribat a un límit que era un perill per la seguretat.

«Endesa haurà de refer totes les línies i que no suposi un perill d'incendi o que es puguin enrampar», diu Güell que constata que una vegada les connexions elèctriques estiguin en condicions es desprecintarà l'edifici i les persones que hi residien legalment podran tornar-hi.

La mesura haurà servit per poder desallotjar d'ocupes un dels molts punts d'Empuriabrava on es concentren.