Al llarg de la setmana passada, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà va acollir el Seminari tècnic del projecte Come Forward sobre apoderament i suport a víctimes de delictes d'odi anti-LGTB. El seminari, que estava organitzat per la Universitat de Girona (UdG) amb el Consell en el marc del projecte Europeu Come Forward, té com a objectiu formar als i les professionals dels centres de denuncia i atenció per apoderar i recolzar a les víctimes de delictes d'odi anti-LGTB.

L'activitat formativa estava conduïda per dos membres de l'equip de recerca de la Universitat de Girona del projecte Europeu Come Forward: Jose Antonio Langarita, doctor en Antropologia Social i professor de la UdG, i Núria Sadurní, activista lesbofeminista i investigadora psicosocial de la UdG.

Els delictes d'odi contra les persones LGTB han rebut en els últims anys una atenció creixent per part de les organitzacions internacionals així com per nombrosos governs europeus. Malgrat això, els esforços transnacionals per afrontar aquest fenomen no s'han desenvolupat encara de manera integral en tota Europa. Per combatre aquests delictes, és necessària una resposta efectiva que inclogui a diverses organitzacions, de manera que qui els hagi patit, pugui denunciar-los així com accedir als serveis de suport a la víctima. En aquest context, el projecte Come Forward respon a una necessitat creixent en la nostra societat de fer front als exercicis de discriminació i odi derivats de l'opció sexual, identitat o expressió i de gènere.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà té una línia específica d'intervenció sobre diversitat afectiu sexual emmarcada a través del Servei d'Atenció Integral (SAI). En aquesta línia un dels objectius generals del servei és construir una estratègia de valoració positiva i inclusió cap a les identitats de gènere i diversitat afectiu sexual individual i familiar.