El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts, 17 de juliol, el nomenament de Judith Gifreu i Font com a nova directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Nascuda a Figueres l'any 1969, és doctora en Dret i professora titular de Dret administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona des de 2002. Ha realitzat estades de recerca en diverses universitats estrangeres, entre les quals: UCL-Universitat de Londres, Institut de Federalisme de la Universitat de Fribourg, Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Pàdua i Universitat de Califòrnia-Berkeley.

Directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d'Estudis Jurídics Locals de la UAB. Presidenta de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries (2016-2018). És investigadora del Centre d'Estudis de Dret Ambiental (CEDAT) de la URV i membre del grup de Recerca "Territori, Ciutadania i Sostenibilitat". Vocal de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Comissió Sectorial d'Ordenació de la Taula de Turisme i del Jurat d’Expropiació de Catalunya.

És representant permanent de l'Associació Espanyola de Dret Urbanístic en l'Associació Internacional de Dret Urbanístic (AIDRU). També forma part dels consells assessors de revistes especialitzades en dret públic, com la Revista Catalana de Dret Públic, Práctica Urbanística, la Revista Catalana de Dret Ambiental i la Revista de Derecho Urbanístico y Medio Ambiente.

Ha estat directora acadèmica de jornades, cursos, diplomatures de postgrau i màsters en gestió i dret local i també imparteix conferències en institucions i organismes públics nacionals i internacionals. És autora de nombroses publicacions, especialment en matèria de dret urbanístic, habitatge i organització i competències locals. Membre del Comitè Executiu de Red Localis de la Universitat de Vigo, de l'Associació Espanyola de Professors de Dret Administratiu (AEPDA), del Grup Internacional d’Experts i Investigadors Pro Iure et Cultura i del Centre d'Estudis i de Recerca Dones i Drets de la UAB.