Els veïns dels barris de la zona oest de Figueres van tenir ahir l'oportunitat d'expressar les seves opinions al primer secretari des socialistes catalans, Miquel Iceta, en una reunió a la seu de l'Associació de Veïns de Juncària, a la qual també hi va participar el portaveu del grup municipal socialista Pere Casellas. Va ser una trobada que va constatar com els veïns i veïnes han hagut d'assistir a la degradació dels barris davant la inacció i la falta de diligència del govern del PDeCat.

Iceta i Pere Casellas van fer un passeig pels carrers de l'entorn de Cresques Elies, Mon Millor, Ramon i Cajal així com l'àrea que envolta la parròquia del Bon Pastor. Durant el passeig diversos veïns van comunicar a Iceta els problemes d'incivisme i de deixadesa municipal que viu el barri, dels quals tan Pere Casellas com el PSC han estat alertant al plenari municipal de manera insistent durant els últims temps.

De fet, durant l'etapa de govern de coalició en la què el PSC va assumir l'àrea de seguretat ciutadana, les actuacions a diversos punts de la zona nord van recuperar nivells de seguretat i benestar que s'havien perdut. Van ser actuacions que de resultes del trencament del pacte es van abandonar i que, en conseqüència, van retornar aquesta àrea de la ciutat a la situació de deixadesa en la qual l'havia instal·lat la falta de diligència del PDeCat.

«Assistim amb una gran preocupació a aquest procés de degradació del barri que ha originat el govern de l'alcaldessa Felip abandonant les polítiques de seguretat que vam impulsar els socialistes amb lleialtat al pacte i amb el convenciment que eren mesures que milloraven el benestar dels ciutadans i ciutadanes i contribuïen al bé comú. Naturalment un govern amb la dinàmica de desordre que domina l'Ajuntament actual no pot complir aquests mínims elemental», lamenta Pere Casellas.