L'Ajuntament de Roses ha contractat enguany un total de set persones en el marc del programa Treball i Formació, dirigit a afavorir la contractació de persones en situació d'atur perquè duguin a terme accions d'experiència laboral i formatives. Quatre d'aquests contractes tenen un durada de sis mesos, que finalitzarà el proper 21 de juliol, mentre que la resta són d'un any de durada.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei d ‘Ocupació de Catalunya (SOC), Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, Fons Social Europeu i Ajuntament de Roses, i té per objectiu la contractació de persones aturades a jornada completa, oferint al mateix temps accions formatives dins l'horari laboral per tal de millorar la preparació i competitivitat d'aquests treballadors.

Concretament, les places ofertades per l'Ajuntament de Roses han estat dos peons de jardineria per a les tasques de millora i manteniment d'espais verds, i dos peons de pintura per al servei de senyalització del municipi, totes elles de 6 mesos de durada. Amb una durada superior de 12 mesos, en aquest cas amb contracte fins a finals de 2018, trobem tres places d'auxiliars administratius, destinats a la digitalització de documentació de l'Arxiu Municipal, a la sistematització de dades del teixit empresarial de Roses i a la digitalització de documentació en l'àmbit de l'administració electrònica.

Com marca el programa Treball i Formació, a més de l'experiència laboral, tots els treballadors reben al llarg de la durada dels seus contractes formacions relacionades amb cada àmbit de treball. Així, els peons han realitzat un curs de manteniment per a operaris de brigada de 96 hores lectives, mentre que els auxiliars administratius duen a terme un programa formatiu transversal que inclou diferents temàtiques en funció de les places, com ara Competències lingüístiques, Aprendre a aprendre, Competències digitals, etc.