Molt aviat s'obrirà un carril bici per sota de la rotonda de Castelló, a la C-260. La via, ara en construcció i que servirà també pels vianants, connectarà el polígon industrial El Pla, Castelló Nou i el centre de la vila. Amb aquest nou camí es podran enllaçar tots els carrils bici i vies que van a parar als Aiguamolls de l'Empordà tot evitant el giratori i les carreteres, que poden ser perilloses.

La via també enllaçarà amb el nou Esclat que s'està construint a l'entrada del municipi. Aquesta empresa és la que s'està encarregant de la construcció de l'obra, com preveia el plec de condicions del contracte. "Qui es volgués establir en aquella zona, hauria de fer-se càrrec de l'adequació de l'entorn", explica l'alcalde Salvi Güell.

Tot i que inicialment s'esperava que el nou Esclat obrís les portes a finals de juliol, el ritme de les obres s'ha endarrerit i ara s'apunta que l'obertura serà abans d'acabar el mes d'agost. Abans d'aquesta obertura però, el nou carril ja haurà entrat en funcionament.

Uns quaranta llocs de treball

El nou establiment comercial donarà feina a persones inscrites a la Borsa de Treball de l'Ajuntament. En concret són una quarantena els treballadors que passaran a formar part de la plantilla de professionals de l'empresa.

"El plantejament inicial permetia establir diversos equipaments en aquella zona. Es va parlar d'un hotel o una zona comercial. Al final, s'ha decidit per fer un supermercat de qualitat de la firma Esclat. Estem molt contents amb aquesta nova incorporació, perquè serà la manera de sumar productes de qualitat als que ja tenim al municipi, i poder aportar productes de Km 0 als veïns del municipi", explica l'alcalde, tot recordant que la firma destaca per la seva política de proximitat i complicitat amb el territori.

Amb aquesta nova infraestructura i el camí subterrani que travessa la carretera, s'espera atraure més visitants cap a aquella zona tant a peu com en bicicleta.