El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat Dolors Bassa i Carme Forcadell a la presó del Puig de les Basses de Figueres. Torrent ha arribat al centre penitenciari quan feia poc més d'una hora que el furgó de la Guàrdia Civil havia fet efectiu el trasllat de l'exconsellera i l'expresidenta del Parlament des de la presó d'Alcalá Meco. A la sortida, el president del Parlament ha afirmat que les ha vist "fortes, dignes i fermes", una mica cansades pel viatge per carretera i decidides a "defensar la seva llibertat". "Estar prop de casa no és estar a casa", ha dit Torrent que sosté que només es farà justícia "quan tots els presos i exiliats estiguin a casa amb els seus". Al centre penitenciari també han arribat els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Chakir el Homrani, tot i que no s'han vist amb Bassa i Forcadell.

El furgó que ha traslladat Carme Forcadell i Dolors Bassa ha arribat a la presó del Puig de les Basses de Figueres a les 16.20. Poc més d'una hora després, ha arribat el president del Parlament, Roger Torrent, per visitar-les. Segons ha explicat, ha estat una trobada "cara a cara" al mòdul de comunicacions. Torrent ha detallat que les ha vist "fortes i amb la mateixa immensa dignitat de sempre", tot i que una mica cansades pel trasllat per carretera, que ha començat a les 7.45 del matí.

El president del Parlament ha subratllat, però, que estar "prop de casa no és estar a casa" i assegura que només es farà "justícia" quan tots els presos i els exiliats puguin "tornar a casa amb els seus i amb la seva família". "La Dolors, la Carme i la resta de presos i exiliats han de ser al carrer", ha dit.

Poc després de Torrent, també han arribat al centre penitenciari del Puig de les Basses els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Chakir el Homrani, tot i que no han pogut visitar Forcadell i Bassa. Després, però, s'han afegit a la manifestació que havia arrencat a els set de la tarda a uns 2 quilòmetres i ha acabat davant de la presó.

Torrent ha explicat que han tramitat la visita "de la mateixa manera que es va tramitar quan vaig anar a Estremera o a Soto del Real".