El front de mar d'Empuriabrava llueix un aspecte renovat. Ja han acabat les obres del passeig, que ha estat enjardinat i s'ha adequat la façana marítima. Uns atractius que es completaran amb una important oferta d'establiments dedicats a la restauració. Aquesta mateixa setmana, s'ha adjudicat l'autorització als dos darrers.

Al Ple, celebrat el dijous passat, l'Ajuntament va explicar aquestes dues darreres adjudicacions de dos locals del passeig d'Empuriabrava que disposarà d'un servei de bar i restaurant. Aquesta concessió ja s'havia aprovat a la Resolució d'Alcaldia els dies 13 d'abril i 2 de maig.

El primer local és a l'edifici Gira-Sol número 3 i està previst que ofereixi un servei de menjar ràpid, entrepans, tapes i plats combinats. El local tindrà la concessió fins al 31 de desembre del 2030, la mateixa condició sota la qual estan els altres restaurants i bars del mateix edifici.

El segon local és al costat de la desembocadura del riu Muga, i és l'últim que hi ha. D'aquest local se'n farà responsable un restaurador local que ja té altres negocis, i seguirà amb la mateixa línia de menjar tradicional, de mercat i productes de la comarca. Aquest local tindrà llicència fins al 31 de desembre de 2033.

Els locals tindran obert cada dia a l'estiu i, a l'hivern, els caps de setmana. A la nit dels caps de setmana, se'ls permet tenir obert fins a dos quarts de tres de la matinada, hora en què hauran de recollir i apagar la música d'ambient.

Un pol d'atracció

"Amb les dues adjudicacions es completa l'oferta de locals a disposició de la gent a la platja d'Empuriabrava", explica l'alcalde Salvi Güell. Al passeig, s'hi poden trobar nou locals de restauració, tres dels quals estan en obres, però els queda molt pocs per obrir. La renovació de passeig i la incorporació dels dos nous locals fa que la zona millori respecte al 2017, i els restauradors es mostrin satisfets i amb esperances de fer una bona temporada. "Des que s'ha fet l'enjardinament, aquesta zona d'Empuriabrava és un pol d'atracció. Hi ha gent que, per fer passejades, anava a altres indrets de la comarca i ara ve aquí", apunta Güell. Els motius de l'increment d'usuaris es deu, entre altres, a l'amplada del passeig, la multitud de serveis o les zones infantils.