Esquerra Republicana de Figueres aposta per impulsar programes de salut vinculats a les persones grans i als joves i, en aquesta línia, proposa la transformació de l'Oficina de Benestar Social i Família Generalitat situada al Bon Pastor en un dispensari i un centre d'intervenció en polítiques socials i de salut. Per tal de donar viabilitat i començar a treballar en el projecte, una representació d'ERC Figueres s’ha reunit amb la consellera de Salut, Alba Vergés.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra a Figueres, Agnès Lladó, explica que "apostem, i així ho hem comunicat a la consellera Vergés, pel treball coordinat entre les conselleries de Treball, Benestar Social i Famílies i la de Salut. Dins d’aquesta col·laboració, entre altres accions, considerem que la transformació de l'Oficina de la Generalitat del Bon Pastor té una potencialitat enorme"."Estem convençuts que es pot convertir en un equipament de referència pels barris de la Figueres Oest. Cal optimitzar els recursos públics per millorar la qualitat de vida dels figuerencs i figuerenques i aquest és el compromís pel qual lluitem des d'Esquerra", afegeix Lladó.

D'altra banda, durant la trobada amb la consellera Vergés, des d'Esquerra Figueres també es va demanar la implicació de la conselleria per tal de, conjuntament amb les conselleries de Serveis Socials i Educació, impulsar programes per donar suports als infants, joves i famílies. L'objectiu passaria per reduir l'abandonament escolar provocat per, entre altres, les dificultats d'aprenentatge.