La Policia Local de Llançà ha detingut dues persones aquesta setmana, la primera va ser el passat dia 4 de juliol de 2018, a les 7 hores del matí, a l'autor dels últims robatoris a domicilis pel mètode (silenciós), conegut com l'Spiderman. El Sr. A.M. de 56 anys d'edat i nacionalitat Argelina, amb domicili a Figueres, el qual es desplaçava per les nits a Llançà i aprofitant que les persones es trobaven dormint, es descalçava per no fer soroll i entrava per les finestres, sostraguent joies, diners, rellotges, etc.

A resultes d'una denúncia d'uns ciutadans francesos de Port de la Selva i un avís d'un Srs. Belges que s'acabaven de adonar que els havien entrat a casa, la Policia Local de Llançà va muntar un dispositiu per tal d'exampar els lladres, i en plena nit es van fer controls a carrereteres i carrers d'ubanitzacions del municipi, es va patrullar a peu pels camins de ronda i al final, els Agents van localitzar l'autor just quan es disposava a agafar el tren a l'Estació de Llançà per tornar a Figueres, el mateix va ser detingut i traspassat posteriorment als Mossos d'Esquadra de Figueres.

La segona detenció, s'ha produit avui dia 6 de juliol de 2018 a les 12 hores del migdia, al sr. Y. B. de 34 anys de nacionalitat Marroquina al rebre una trucada telefònica d'una noia informant que la seva mare era víctima d'una agressió de la seva exparella i que li havia produït talls a la cara i contusions.

Efectius de la policia local s'han desplegat per tal d'exampar el pressumpte autor, una patrulla s'ha adreçat al domicili per atendre a la víctima i procurar-li assistència sanitària, i ha estat traslladada al dispensari municipal on ha estat atesa i protegida per una altre patrulla de la policia local.

La resta d'efectius policials han realitzat una recerca pel municipi per intentar localitzar el pressumpte autor, fins que aquest mateix s'ha presentar a les dependències de la Policia Local, entregant-se i reconeixent els fets.

Servei policial amb bicicleta

Servei policial amb bicicletaLa Policia Local de Llançà, aquest estiu aposta pel turisme i la seguretat a la franja de les platges i el litoral marítim. Aquest nou servei al municipi, ha sigut possible per l'incorporació de tres nous Agents interins de Policia Local per la temporada d'estiu, i que després de la seva formació ja es troven totalment operatius i de servei.

El Cos d'agents locals creu que és molt important aquest servei de proximitat amb els estiuejants i visitants que freqüenten les diferents platges de Llançà, per garantir la seguretat, el civisme, neteja i control del compliment de les ordenances, i per aquest motiu, tots els dies de la setmana hi han dos agents de la policia local, pel matí i per la tarda que patrullen i efectuent el servei amb bicicleta i a peu per les platges de Grifeu, el Port de Llançà, La Farella etc.

Les tasques d'aquests agents són de policia de proximitat, i per tant, també mantindran contacte amb els responsables de bars i restaurants, botigues, hotels, càmpings, xiringuitos i la resta d'establiments per detectar possibles problemàtiques i posar-hi solució.

També es dediquen a evitar que hi hagin gossos a les platges i que els usuaris de les platges respectin les normes de convivència, vigilen les activitats aquàtiques, com també realitzen tasques de seguretat ciutadana per evitar petits furts.

La vintena de platges de la costa llançanenca, sempre han gaudit del reconeixement de ser molt tranquil·les i netes, amb diferents i variats atractius, i amb aquest nou servei policial es pretén afegir un plus de qualitat, amb l'intenció de mantenir el que ja ens defineix com a destinació turística segura.