El para-sol torna a Ràdio Vilafant. Amb aquest nom carregat d'implícits, el mitjà inaugura un programa d'estiu fresc, dinàmic i divertit que durarà fins al 31 d'agost. D'11 del matí a 1 del migdia, i de dilluns a divendres, els oients podran sentir un magazín on es mesclen seccions interdisciplinars de cinc minuts amb música de tots els temps.

Els encarregats de tirar endavant aquesta nova programació matinal són en Victor Grau i la Julia Ruiz, dos estudiants de primer de batxillerat de l'Institut de Vilafant que compten amb l'ajuda d'una periodista de la casa, la Mercè Mayné. "El programa no és només seure i començar a parlar. S'ha de tenir un guió amb una estructura clara. Tenim un punt d'incertesa i neguit, però alhora moltes ganes de tirar endavant el projecte", apunta Grau, que ja fa dos anys que és col·laborador de Ràdio Vilafant gràcies a una activitat promoguda per l'Espai Jove.

Confiança en els joves

L'Ajuntament de Vilafant ha confiat en aquests dos joves i ha decidit contractar-los per fer aquesta feina. Amb aquesta iniciativa es fa evident l'aposta decidida que fa el consistori per aquest mitjà públic que camina al costat de la ciutadania. "És una ràdio amb 36 anys d'història i que va més enllà d'una ràdio local. Aposta per allò comarcal i, a més a més, és escola de ràdio", apunta l'alcaldessa, Consol Cantenys.

El para-sol tracta temes tan diversos com els esports, la natura, els museus, els pobles, la gastronomia, els còctels, els artistes o el cinema. També es proposen rutes, viatges, jocs de taula, concursos o agenda d'activitats interessants per fer durant l'estiu. Aquestes seccions temàtiques es complementen amb entrevistes per tractar temes d'actualitat i amb la presència de convidats d'honor que patrocinen alguna secció i, de passada, aporten el seu punt de vista d'expert. L'objectiu del programa, a través de totes aquestes seccions, és informar d'allò que passa en l'àmbit local i comarcal. Per donar la benvinguda al cap de setmana, els divendres es tocarà carrer fent ràdio en directe. Es faran sortides a Vilafant i a altres municipis per tal de poder parlar amb la gent. Tot això és possible gràcies a uns equips nous anomenats Quàntum. Segons explica Toni Guerrero, el director del mitjà, "l'aparell permet fer ràdio en directe amb qualitat d'estudi des de qualsevol punt."

El magazín, que substitueix el programa Quin matí que es fa durant l'hivern, té història. S'ha recuperat el 2 de juliol després d'haver-lo aturat el 2007, quan sumava més de deu anys d'història. Als inicis, el programa recorria totes les platges a l'estiu fent connexions a través de mòbils. Després es va passar a fer el programa des de l'estudi, i ara es recupera un mix dels dos formats. Torna El Para-sol amb aires i veus renovades, però amb la filosofia de sempre i la melodia original, remasteritzada per l'estudi MusicLan.