Els robatoris amb força a domicilis s'han reduït un 35%, segons les dades que es van posar sobre la taula a la Junta Local de Seguretat celebrada ahir. El descens s'ha aconseguit després de "neutralitzar diversos grups que havien causat un repunt en l'anterior període". La xifra de fets delictius globals ha pujat un 7%.

Els diferents cossos de seguretat van destacar que el model de turisme familiar de l'Escala i la línia de col·laboració entre cossos afavoreixen mantenir unes dades que es consideren positives.

En aquest sentit, el director territorial d'Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, va destacar que "es constata un cop més que l'Escala és un municipi segur". L'actuació contra els grups que robaven en vivendes ha permès un descens significatius dels robatoris amb força.

A la Junta de Seguretat es va mostrar preocupació, en canvi, davant l'increment del nombre de persones que condueixen sense permís o sense la preceptiva inspecció tècnica de vehicles.

En aquest sentit, el nombre de casos a l'Escala s'ha incrementat de 13 a 23, pel que fa a no tenir el permís, i de 48 a 96, en el cas de l'ITV.

Pel que fa a l'increment de fets delictius, l'increment es va posar de manifest que està en la línia de la resta de la demarcació.