Els advocats de Carme Forcadell i Dolors Bassa, Olga Arderiu i Mariano Bergés, asseguren que estan "contentes" d'estar a prop de casa però que volen "la llibertat". Els lletrats han arribat pels volts de les onze del matí al centre penitenciari del Puig de les Basses per visitar l'exconsellera i l'expresidenta del Parlament. A la sortida, han explicat que han passat bé la nit i que ho han fet en cel·les separades al mòdul de dones. Arderiu insistit que les defenses continuaran demanant que surtin de la presó i que esperen que la data del judici es puguin conèixer aviat. També ha dit que agraeixen les mostres de suport rebudes a la concentració que es va fer ahir davant del centre penitenciari perquè demostra que la gent "no les oblida". La lletrada també ha assegurat que el tracte rebut a la presó d'Alcalá Meco va ser bo i que el trasllat, que s'ha fet "complint la llei", servirà perquè les seves famílies les puguin visitar en millors condicions.

Els advocats de Carme Forcadell i Dolors Bassa, Olga Arderiu i Mariano Bergés, les han visitat aquest matí al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres. Hi han arribat junts en un taxi pels volts de les onze del matí i la trobada ha durat aproximadament dues hores. A la sortida, Arderiu ha explicat que totes dues han passat bé la nit, que es troben bé i que estan "contentes" de poder estar a prop de casa però que el que volen és la "llibertat".

La lletrada ha dit també que el trasllat "va anar molt bé". "Malgrat tot, això no és una llibertat sinó que s'ha complert la llei i això serà un alleujament sobretot pels familiars perquè no hauran de fer tants quilòmetres per visitar-les", ha insistit.

En aquest sentit, ha explicat que a la presó de Figueres els familiars les podran anar a veure un màxim de tres cops per setmana i amb visites d'una durada de 30 minuts. "A Alcalá Meco, el règim establia un cop per setmana durant 40 minuts. Ara tindran més dies però les trobades seran més curtes en el temps", ha destacat.

En referència a aquest centre penitenciari, Arderiu ha assegurat que cap de les dues tenen cap queixa dels funcionaris ni de les recluses amb les que han conviscut durant més de tres mesos i ha afirmat que les condicions d'una i altra presó són molt similars.

Durant la visita, també han abordat les estratègies de defensa. En aquest sentit, l'advocada de Carme Forcadell ha dit que continuaran treballant per aconseguir que surtin en llibertat i que presentaran tots els recursos necessaris. Sobre la data del judici, ha assegurat que encara es desconeix i que tant Forcadell com Bassa esperen que se sàpiga aviat per tenir "una fita". "Tenen esperança", ha dit.

Arderiu ha dit que totes dues li ha traslladat un agraïment per les mostres de suport rebudes durant la concentració que va aplegar més de 500 persones davant del centr