Coincidint amb el casament del magnat Kimbal Musk, germà del propietari de Tesla Motors Elon Musk, a l'Escala va fondejar ahir el Maltese Falcon, el vaixell de vela més car i més gran del món. El seu preu ronda els 90 milions d'euros, tot i que s'ofereix la possibilitat de gaudir-lo pagant un lloguer de 400.000 euros setmanals.

Escalencs i turistes van quedar ahir bocabadats per la presència d'aquest espectacular i impressionant veler de 88 metres d'eslora, una mànega de 13 metres, i que pot arribar a una velocitat de 24,9 nusos (46 km/h).

El Maltese Falcón va ser construït per a Tom Perkins, un milionari nord-americà, per l'empresa italiana Perini en la factoria de Yildiz en Tuzna, Turquia.

Una dels aspectes més sorprenents d'aquest gran vaixell és el seu disseny, destacant els seus tres màstils -amb 15 enormes veles- fabricats en fibra de carboni i que tenen la capacitat de funcionar de forma independent entre ells, a més de poder rotar segons es requereixi. Són capaços de desplegar 2.400 metres de vela en tan sols 6 minuts, tot això de forma automàtica.

Al seu flamant aspecte exterior cal afegir-li la decoració de l'interior, revestit amb materials exquisits com a pell, banús i marbres diversos.