L'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol a Girona ha sortit en llibertat després que la policia espanyola el detingués aquesta tarda a l'Escala (Alt Empordà). El jove, Lluc Huguet, ha passat a disposició del jutjat de Guàrdia de Figueres i s'ha acollit al dret a no declarar. Està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març i va decidir no presentar-se al jutjat on estava citat a declarar. A les portes del jutjats, s'hi ha concentrat una vintena de persones, alguns dels quals membres del col·lectiu La Forja, convocats pels CDR per donar-li suport. Huguet els ha agraït la convocatòria i ha assegurat que "la Guàrdia Civil ens vol silenciats" i "si no hi som tots, ho acabaran aconseguint".

L'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol a Girona ha sortit en llibertat aquest dilluns cap a quarts de vuit del vespre després que la policia espanyola el detingués aquesta tarda al seu lloc de feina, a l'Escala.

El jove, que està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del passat 25 de març, ha passat a disposició judicial als Jutjat de Guàrdia de Figueres, que derivarà ara les diligències al de Girona, que és qui instrueix el cas.

El noi s'ha acolli al seu dret a no declarar i a la sortida de les dependències judicials ha agraït a la vintena de persones que s'han concentrat a les portes dels jutjats les mostres de suport. Huguet ha assegurat que "la Guàrdia Civil ens vol silenciats" i ha animat a continuar "units" per evitar-ho.

La seva advocada, Montserrat Vinyets, ha explicat que com que la detenció s'ha produït perquè Huguet va decidir desobeir i no comparèixer davant del Jutjat d'instrucció 1 de Girona, on estava citat a declarar la setmana passada. "S'ha deixat sense efecte la detenció i ara continuarà la instrucció del cas al jutjat de Girona", ha detallat Vinyets.

Se l'investiga per haver participat a les protestes davant de la subdelegació del govern espanyol. Els concentrats -eren un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant la subdelegació en protesta per la detenció del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.