L'Ajuntament de Figueres va insistir ahir en la necessitat de continuar augmentant la plantilla de la Guàrdia Urbana en els propers anys. El govern municipal va reiterar aquest compromís davant els agents del cos en la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana a l'Auditori dels Caputxins. Aquest any s'han convocat dos processos sel·lectius per un total de sis places d'agents entre oposició lliure i promoció interna.

L'alcaldessa Marta Felip i el regidor de Seguretat Ciutadana, Quim Felip, van reiterar ahir la necessitat de fer créixer la plantilla. «Una de les prioritats absolutes és la dotació suficient de recursos humans, que en els últims anys han anat sumant efectius però que necessita imperiosament més places d'agents», va subratllar l'alcaldessa. Així, la convocatòria de places «ha de seguir el 2019 i els anys següents». I és que la possible jubilació anticipada d'agents pot deixar la Guàrdia Urbana amb una important manca d'efectius.

A més, el regidor Quim Felip assumeix la responsabilitat de dotar el cos «dels efectius necessaris per fer la vida a la ciutat més segura i fàcil». Tant el regidor com l'alcaldessa van insistir en què la seguretat és una de les principals demandes dels figuerencs.

D'altra banda, durant l'acte també es van entregar els reconeixements. D'entre la trentena de distincions, es van entregar medalles al mèrit en l'exercici professional, a la constància en el servei i en la seguretat ciutadana, entre d'altres. Es va felicitar un dels magistrats del partit judicial de Figueres «per fomentar la coordinació entre cossos de seguretat i els jutjats».

També es van reconèixer dos agents que van localitzar una senyora gran de qui s'havia denunciat la desaparició i que patia Alzheimer. Així com també tres agents més que van enxampar un operari d'una companyia elèctrica manipulant els comptadors d'un edifici on s'havien registrat temptatives d'ocupacions.

L'acte també va servir per fer un balanç anual. Es va destacar la intervenció en 722 accidents de trànsit, 1.431 proves d'alcoholèmia (101 amb positius), 72 detencions, 200 denúncies per ordenança de civisme i un total de 9.883 serveis realitzats.