Castelló fa una aposta decidida per emprendre el camí cap a l'energia neta i sostenible. Per aquest motiu, a partir del mes d'agost, la Policia Local es desplaçarà amb vehicles més poc contaminants.

"Ara que s'acabava el renting dels antics era el moment de fer el canvi", explica l'alcalde Salvi Güell. El canvi substituirà els models actuals de la marca Skoda per quatre models de vehicles híbrids de Toyota Rav 4, que venen des d'una central de compres de Madrid. Actualment, el consistori ja té els vehicles en propietat i només falta serigrafiar-lo.

Al municipi de Castelló d'Empúries, ara com ara, existeixen dos punts de recàrrega per tal que visitants i locals puguin fer el repostatge. Tots dos són dobles i, per tant, es poden recarregar fins a quatre cotxes alhora. El primer punt és a l'avinguda Fages de Climent, a l'alçada de la parada de taxis, i la segona a la pista de davant de l'aparcament de l'Ajuntament.

En aquest sentit, i de cara al futur, el consistori ha assegurat que si la xifra de vehicles híbrids i elèctrics augmenta s'haurà de treballar amb previsió i incorporar més punts de càrrega. "Hem d'anar cap a energies més renovables i que no contaminin tant. De moment comencem per híbrids i, quan hi hagi més bona xarxa, optarem per elèctrics. Per ara, encara no estem prou evolucionats en aquest sentit, però és la línia de futur que cal seguir". En aquest sentit, l'alcalde ha volgut recordar que pel consistori també s'han començat a obrir les portes de l'energia neta. A través d'un conveni que tenia l'objectiu de posar car­regadors elèctrics, l'Ajuntament va estar provant un model de Nissan elèctric durant unes setmanes per comprovar l'eficàcia del cotxe i dels carregadors que tenien al municipi.

Altres projectes per enllestir

A part de la línia que vol seguir el consistori en relació amb la utilització d'energies sostenibles, fins a final de mandat hi ha altres projectes començats que es volen enllestir. En primer lloc, es vol acabar el passeig marítim, els espais interiors del Centre de Serveis i els interiors del Convent de Santa Clara. També es volen reparar els ponts de vianants sobre els canals i finalitzar el procés d'enllumenat del passeig de les Oques i la instal·lació de gespa artificial dels camps de futbol, apostant cada vegada més per polítiques de caràcter social. També es vol adequar la pista del Palau dels Comtes, l'aparcament del costat del Paller d'en Malino i les voreres i pluvials del carrer Marinada. Altres projectes de caràcter intern de l'Ajuntament que també es volen enllestir són l'aprovació del Reglament d'Ordenació Municipal i la Valoració de Llocs de Treball.