El Consell Comarcal de l'Alt Empordà impulsarà el Servei d'Atenció Integral LGTBI a la comarca. L'ens ha signat l'acord amb la Direcció General d'Igualtat amb l'objectiu de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i erradicar l'homofòbia.

L'acord té la finalitat de vetllar per la protecció dels drets del col·lectiu i evitar situacions de discriminació i violència per tal d'assegurar que es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

El Servei d'Atenció Integral (SAI) es va posar en marxa el mes de setembre del 2017. Des d'aleshores s'ha reunit, constituït i reunit la Comissió Tècnica comarcal LGTBI formada per entitats, professionals i representants dels Mossos d'Esquadra, Ensenyament, Serveis Socials i l'Ajuntament de Figueres, entre d'altres; s'han tramitat dues targetes sanitàries amb el nom sentit i també s'està elaborant una diagnosi sobre la situació dels joves LGTBI a la comarca.

A més, properament s'organitzarà a Figueres un seminari formatiu per a professionals de centres de denúncia i d'assistència a víctimes de delictes anti-LGBT. Està previst que aquestes jornades es portin a terme els propers dies 10 i 11 de juliol a la Sala de Plens del Consell Comarcal