El centre dels Aiguamolls de l'Empordà és un dels centres de fauna de Catalunya que va tenir les xifres més altes de la història en animals atesos. Les dades de l'any 2017 mostren que, respecte l'any anterior, les intervencions van augmentar un 16% amb els més de 14.800 animals atesos.

Segons la Memòria de Centres de Fauna, el 81% dels ingressos van ser d'ocells, majoritàriament per caigudes de niu, seguits pels rèptils (10%), mamífers (8%), i peixos i amfibis (1%). Dels quatre centres que acullen animals malferits, el de Torreferrussa (Vallès Occidental) va ser el que més en va atendre. Tres dels centres de Catalunya es dediquen a la reproducció en captivitat. Aquests van assolir xifres rècord en algunes espècies protegides, com el cranc de riu autòcton, amb 5.417 cries.

Durant el 2017 els centres també van desenvolupar tasques didàctiques i de sensibilització dirigides a escoles, amb un total de 6.255 visites. La majoria es van fer al Pont de Suert i al de Vallcalent, ja que són els que es poden visitar regularment.

El número d'informes fets pels centres també va augmentar: un 14% respecte l'any anterior i sobre electrocucions, enverinaments, comisos i trets de bala.