L'Ajuntament de Figueres va acollir ahir el lliurament dels Premis Juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat: el XVII Premi Albert Compte a treballs de recerca d'humanitats i ciències socials, el XXVIII Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura, el IV Premi Narcís Fages de Romà a treballs de recerca en temes de vinya i vi, i el I Premi Narcís Fages de Romà a treballs de recerca en temes d'olivera i oli, amb la presència de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la presidenta de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Anna Ma Puig; el director de la Càtedra del Vi i de l'Oli, Jesús Francès, el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i el president de IAEDEN-Empordà, Llorenç Pascua.

Des de fa uns anys, l'organització dels Premis Juvenils de Treballs de Recerca de Batxillerat es convoca de forma conjunta entre l'Institut d’Estudis Empordanesos (IEE), la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (IAEDEN) -que ja s'havia sumat a la convocatòria l'any 2013- i la nova Càtedra del vi i de l'oli de l’Empordà.

Amb aquests premis, les tres institucions que els organitzen pretenen posar de relleu i homenatjar la figura de tres persones, molt vinculades a la ciutat de Figueres, que, des dels seus respectius camps, exerciren un destacat paper de docents entre els joves de la comarca. Els premis compten amb el suport de l'Ajuntament de Figueres i l'Institut Ramon Muntaner.

Els joves premiats són: