El dilluns 18 de juny l'Institut de Vilafant organitza l'acte de cloenda dels dos anys de treball en el projecte europeu Erasmus +, finançat per la Unió Europea. L'acte és obert a tothom, no només amb vinculació dins l'àmbit educatiu sinó també a persones del sector públic i privat interessades en metodologies d'aprenentatge innovadores relacionades amb l'emprenedoria.

Aquest projecte, que es va iniciar el curs passat amb tots tres grups de 2n d'ESO, té per objectiu promoure l'emprenedoria dels nostres alumnes a partir de projectes vinculats al seu entorn més proper. Quan varem començar l'any passat i els varem explicar que haurien de dur a terme un projecte real? i? ?fora de l'institut, hi va haver alumnes que tenien clar què volien fer i, per tant, han anat aconseguint fites concretes; d'altres tenien moltes idees però no eren capaços de trobar aliats (?pel ?finançament?, per exemple?) per dur-les a terme. A mida que avançaven, tots han anat trobant problemes i han hagut d'anar-los superant o reconduint i reinventant la seva idea inicial de projecte.

L'aprenentatge final ha estat, d'una banda, l'autosuperació i la connexió amb ?e?l? món real, i d'una altra, el treball en equip, la gestió de les habilitats de tots els seus membres, i la capacitat per trobar aliats més enllà de l'àmbit escolar. Aquest tipus de projectes europeus (Erasmus +) ?a més ?promouen l'intercanvi d'experiències entre instituts i per tant, durant aquests dos anys de treball, representants dels 5 instituts europeus participants del mateix projecte s'han anat trobant en alguna de les ciutats participants per explicar com anaven avançant, quines eren les dificultats i els reptes, i s'han pogut ajudar entre tots per tal de dur els seus projectes a bon port.

Aquest és el programa de l'acte del dia 18:

19:00h- Presentació de l'acte -a l'escola Mare de Déu del Mont-

19:05h- Xerrada d'Enric Bastardas

19:45h- Sessions paral·leles dels diferents projectes (a escollir) a l'Ins Vilafant

20:10h- Taula rodona -a l'escola Mare de Déu del Mont-

20:30h- Entrega de certificats de participació en el projecte

20:55h- Cloenda

21:00h- Refrigeri