En el marc del Pla Educatiu d´Entorn, l´Àrea d´Ensenyament de l´Ajuntament de Roses ofereix un taller d´estudi assistit per alumnes de 4r d'ESO durant els mesos de juliol i agost. L´objectiu de l´activitat és la de preparar els alumnes que no hagin obtingut el graduat d´ESO a la convocatòria del mes de juny, per a la convocatòria del mes de setembre, contribuint a evitar l´abandonament escolar. El taller s´iniciarà el 10 de juliol.

El plantejament del taller seguirà les orientacions de la Generalitat per a l´organització d´activitats de suport a la tasca escolar i seguirà objectius específics, com l´adquisició i consolidació de les competències bàsiques per a poder finalitzar amb èxit l´etapa educativa, el reforç d´habilitats i actituds requerides, l´ús de tècniques d´estudis per ajudar l´alumne a planificar-se i organitzar-se correctament, etc.

Les classes del taller es durant a terme del 10 de juliol al 28 d´agost, tots els dimarts i dijous, amb un total de 46,5 hores lectives. Es preveu que el nombre de participants sigui de 10 alumnes (seleccionats des dels centres educatius).