L’Ajuntament de Figueres s'ha adherit, per cinquè any consecutiu, a la campanya de dinamització comercial "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", que enguany compta amb la participació de 37 municipis catalans, beneficiaris d'un Pla de Barris en el seu centre històric, i que estarà activa fins al 30 de juny.

L'objectiu principal de la campanya, organitzada a Figueres a través del Pla d'Intervenció Integral del Centre Històric i l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres juntament amb Comerç Figueres Associació ? és dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics, apropant els veïns al comerç del casc antic i donar a conèixer els atractius turístics dels municipis participants arreu de Catalunya.

Cada vegada que un veí faci una compra en un dels comerços adherits a la campanya rebrà una butlleta per participar en el sorteig de diferents regals. Els 5 guanyadors del sorteig podran gaudir d'experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles, lots de productes típics,... ofertes pels 37 municipis que organitzen la campanya.

Els 37 municipis participants, que formen part de la Xarxa de Barris amb projectes, són: Berga, Calaf, Caldes de Montbui, Centelles, Manresa, Mediona, Òdena, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Súria, Torelló, Vilanova del Camí, Arbúcies, Figueres, La Bisbal d’Empordà, L’Escala, Llagostera, Olot, Roses, Artesa de Segre, Balaguer, Juneda, Les Borges Blanques, Lleida, Mollerussa, Solsona, Calafell, El Vendrell, Falset, La Selva del Camp, L’Arboç, Tortosa, i Ulldecona.

La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris.