Una cinquantena d'alumnes de Teatre Musical de l'Institut de Castelló d'Empúries van dur a terme un projecte que va culminar amb la interpretació del musical La Llamada, que va ser un èxit rotund. Coincidint amb la recta final de curs, 46 alumnes de quart d'ESO d'aquesta assignatura optativa van voler interpretar aquesta comèdia actual, que primer va ser una obra de teatre i després una pel·lícula.

Els joves es van posar a la pell d'una adolescent que se'n va de colònies en un campament de monges, i rep la visita de Déu, que l'anima a cantar. A partir del segon semestre, aquests alumnes ja van començar a preparar tot el necessari per representar la comèdia durant les tres hores setmanals de classe. Quan s'aproximava el dia de l'estrena, però, també van fer assajos excepcionals els divendres a la tarda. El primer pas va ser triar conjuntament l'obra i els guions. Després, els alumnes es van organitzar en comissions i cada un es va encarregar d'un afer concret: l'attrezzo, el vestuari, les llums, la promoció... "Aquest projecte els ha ajudat a aprendre a treballar en equip i a saber decidir", apunta la coordinadora del projecte Auxi López, que és també professora de música.

Després de tot aquest procés, es van dividir els actors en dos elencs, un grup per a cada dia d'actuació. En la representació, es va poder gaudir de l'acompanyament musical de The Band, una banda de música formada per alumnes de diferents cursos que estan sota la direcció del professor d'anglès Toni Brun.

Un projecte global

Els alumnes, coordinats per Auxi López, van comptar també amb l'ajuda de la professora de música Núria Tura, i la professora de castellà Isabel Ramírez.

Les coreografies que es van ballar van comptar amb el suport de Dolors González, tècnica de l'Ajuntament i també mare de l'AMPA. Pel que fa a l'escenografia, va ser responsabilitat d'alumnes de l'aula oberta del centre, organitzats pel tècnic Joan Sala. L'equip que gestionava les llums i el so també va comptar amb l'ajuda d'alguns alumnes.

Les actuacions del musical van acabar sent un èxit absolut gràcies a l'esforç dels alumnes i la implicació de nombrosos professors, que van fer que aquest extens engranatge es convertís en un projecte global. Avui dia, és tant l'èxit que van aconseguir que ja estan fent càstings pel musical de l'any vinent.