El plenari de l'Ajuntament de Figueres ha donat llum verda a la segona fase del centre de formació integrat Ferran Sunyer. A banda de donar cabuda a més cursos formatius que actualment no es poden desenvolupar per falta d´espai, el nou edifici -annex a l´actual- acollirà una incubadora vertical que servirà per potenciar el desenvolupament de projectes relacionats amb la innovació. L´emprenedor figuerenc Dídac Lee serà l´encarregat de mentorar els projectes que impulsi el nou centre. El nou edifici sumarà 548 metres quadrats que s´afegiran als 1.712 existents.

L´equip de govern (PDeCAT), ERC, CUP i els no adscrits han votat a favor i la resta s´ha abstingut. Aquest projecte era un dels compromisos que els republicans van posar sobre la taula per aprovar tant els pressupostos del 2017 com els d´aquest 2018, motiu pel qual ja hi ha una reserva de crèdit d´uns 500.000 euros. El projecte té un pressupost d´1.081.849 euros. L´estudi d´arquitectura Alonso Balaguer SLP ha fet el projecte bàsic i d´execució que ara se sotmetrà a informació pública.

La portaveu d´ERC, Agnès Lladó, va defensar la iniciativa explicant que és un "projecte de visió de ciutat que ha de donar cobertura a les necessitats que la mateixa escola oficial d´idiomes (que està ubicada al centre de formació) posa de manifest i perquè una de les grans necessitats de la ciutat és la generació d´ocupació sobretot en llocs d´innovació". Consideren que el centre pot ser un dels motors de la transformació econòmica i social de la ciutat. També va animar que el pla d´usos del centre es pugui fer conjuntament.

El grup de la CUP va matisar el seu vot a favor mostrant alguna reticència en el cost de l´equipament. El PP i CExF també en van fer referència, tot i que es van abstenir.

El mateix plenari va acceptar una subvenció referent a un projecte d´especialització i competitivitat territorial que ajudarà a fer possible la incubadora vertical. El projecte presentat el 2016 acota la incubadora vertical al castell de Sant Ferran, l´alcaldessa Marta Felip assegura que no hi ha problema en canviar l´emplaçament per ubicar-lo al Centre Ferran Sunyer.

L´ordre del dia també preveia un punt on el govern donava compte d´un nou programa d´identitat corporativa. El nou estudi -aprovat per decret- unifica la imatge del consistori. L´oposició va coincidir a criticar la forma amb la qual s´ha pres l´acord -via decret. "Governar no és imposar" va dir el regidor no adscrit Manuel Toro. Marta Felip es va defensar explicant que el projecte fa dos anys que s´està desenvolupant i que confien en el criteri de l´agència de disseny i publicitat que ha realitzat la imatge.

La CUP va considerar que aquest canvi d´imatge és una "despesa innecessària", tal com va manifestar Aleix Jiménez.