Fa uns mesos, el poble de Vilafant va obrir les seves portes als Vailets de l'Empordà, la colla castellera organitzadora de la festa popular de la cultura catalana. Aprofitant aquesta nova ben entesa, diumenge passat el poble va acollir la 3ª adició de la festa que es va celebrar a la plaça del centre cívic de les Mèlies.

Es respirava un ambient molt festiu ahir a Vilafant amb la visita dels Falcons del Canigó; els cosins de la Catalunya Nord vam venir a presentar les seves estructures germanes a les que acostumem a veure amb els castellers. Els xanquers de l'Albera van passejar a so de gralles, tambors, tabals de la mà de la Tramuntakada, la banda de batukada de Figueres.

Pel que fa la diada castellera, els Vailets de l'Empordà van convidar a les colles gironines de les Gavarres, els Esperxats de l'Estany i els Minyons de Santa Cristina d'Aro.

Els Vailets de l'Empordà van obrir la seva actuació amb un pilar de 4 aixecat per sota. El va seguir una torre de 6, un 3 de 6, el 4 de 6 i un pilar de 5. Es pot confirmar que la colla té tots els seus castells consolidats amb una mainada segura, confiada i ràpida. Ben aviat tornarem a veure els blau cel aixecar castells de 7.

Pel que fa la colla castellera de les Gavarres, portaven un 4 de 6, un 3 de 6 i un 3 de 6 amb agulla. Per altre banda, els Esperxats de l'Estany van carregar la torre de 6, un 4 de 6 amb agulla i un 3 de 6. I finalment, els Minyons de Santa Cristina D'Aro aixecaven un 3 de 6 i un altre que van deixar com a intent desmuntat en segona ronda.