11 de juny de 2018
11.06.2018
40 Aņos
40 Aņos

Els deu pobles del CAP de Bāscara es reuniran amb Salut per la reducciķ de plantilla

Temen que la falta de personal acabi suposant el tancament d'algun o tots els consultoris locals

11.06.2018 | 16:12
El Centre d´Atenciķ Primāria de Bāscara

Deu alcaldes de les poblacions a les quals dona servei el CAP de Bàscara es reuniran aquesta setmana amb el director Territorial de Salut a Girona, Miquel Carreras, per la preocupació dels municipis per la reducció del personal del centre. Els municipis temen que la reducció del servei acabi obligant a tancar alguns o tots els consultoris locals.

Bàscara, Camallera, Garrigàs, Garrigoles, Palau de Santa Eulàlia, Pontós, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Vilaür i Vilopriu són les poblacions a les que dona servei del CAP.

L'alcalde, Narcís Saurina, ha explicat que el CAP tenia quatre metges a jornada completa. En aquest moment el centre només té cobertes dues places de metge a jornada completa i una amb reducció d'un terç de la jornada.A més, "no es cobreixen ni vacances pel que en determinats períodes, ni tan sols arribarem a la meitat de la cobertura inicial".

Segons l'Ajuntament de Bàscara, ja ha començat a repercutir als consultoris locals de les poblacions que formen part de l'Àrea Bàsica i "ens temem que aquesta reducció en el servei acabi obligant a tancar alguns o tots aquests consultoris".

El territori al qual dona servei el CAP presenta una dispersió important de la població concentrada en petits pobles, veïnats o masies. A més, des de l'Ajuntament remarquen que "les comunicacions entre aquests nuclis no són especialment fluides" i sense transport públic regular, el que comporta problemes de desplaçament. .

"No podem canviar la realitat del territori i molt menys que aquesta ens converteixi en ciutadans de segona", diu l'alcalde, i per això defensaran el CAP i la tasca que s'hi porta a terme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook