La Creu Roja de Llançà gaudeix, des de fa uns dies, d'una nova seu situada al Port, al carrer Castellà número 8. Amb aquest canvi s'ha deixat enrere l'oficina cedida per l'Ajuntament a l'Hotel d'entitats i que només tenia 20 metres quadrats. Ara s'han traslladat a un nou espai més modern, dinàmic i ampli. "Abans, la gent ens havia de venir a buscar. Ara, en canvi, som més visibles perquè estem a peu de carrer i en una zona on passa gent. El canvi ha fet que la gent ens trobi sense voler, i això és molt positiu", apunta Ferran Fernández, el tècnic coordinador.

El local disposa d'una aula, una sala d'atenció a les famílies, una sala d'espera i un apartat per l'administració. El servei, on hi treballen dues persones, compta amb el suport de 30 voluntaris i 400 socis. Tot i tenir la seu física a Llançà, el seu àmbit d'actuació s'estén també a Portbou, Colera, Port de la Selva i la Selva de Mar.

Creu Roja de Llançà es dedica, des del 1983, a la intervenció social ajudant a gent gran i a famílies sense recursos. Alguns dels serveis que ofereixen són activitats d'esport adaptat, ajudes per pagar lloguer, subministres i ajudes sanitàries, acompanyament de la gent gran, teleassistència domiciliària o mòbil oferint productes de suport com caminadors o pastillers, targetes de compra de menjar fresc en establiments Bonàrea.

Una altra qüestió que gestionen és el control i distribució dels aliments del magatzem on acudeixen famílies derivades de serveis socials. L'any passat, aquest servei va atendre fins a 70 famílies, i cada mes es donava servei a una mitjana de quaranta famílies. "Aquesta xifra varia segons l'estació. A l'estiu és quan hi ha menys necessitat, però quan acaben aquests tres mesos torna augmentar la demanda", apunta el tècnic coordinador.

Amb la inauguració de la instal·lació, Creu Roja de Llançà tindrà més marge per organitzar activitats sempre que vulgui. L'entitat es mostra molt satisfeta d'haver aconseguit aquest espai, i asseguren que "en pocs dies ja hem notat que han augmentat els socis i que tenim més gent que entra per preguntar-nos coses. És com si ens haguéssim obert al poble."