Des del dissabte 1 de juny, Castelló d'Empúries disposa d'una millora en el servei de correus. Després de diversos anys de pressions del consistori, s'ha aconseguit l'ampliació d'horaris de l'oficina situada al carrer Mestre Blanc, número 8.

Aquesta ampliació s'emmarca en un pla estratègic de l'empresa Correos per millorar l'accessibilitat del servei postal als ciutadans oferint proximitat i disponibilitat. "Des del consistori, estem molt contents d'aquesta decisió. Sempre és positiu potenciar els serveis públics. Feia molt de temps que havíem expressat a l'empresa la nostra voluntat de reforçar aquest servei, però ens van dir que s'ho havien de pensar. Després d'un temps, han decidit que la reforma entrava en els seus plans estratègics", afirma l'alcalde Salvi Güell.

De dilluns a divendres, l'oficina estarà oberta de tres quarts d'onze del matí a dos quarts de tres de la tarda, i els dissabtes d'onze a una del matí. L'empresa té la voluntat d'adaptar-se als nous temps i reinventar el model de negoci. A Castelló es podran fer les mateixes gestions que a la resta de les 2.400 oficines que disposen, i oferiran: enviament de postals tradicionals, embalatges ecològics, sobres prefranquejats, recàrregues de mòbil, enviament de diners a qualsevol país en només uns minuts, comprar entrades a espectacles o pagar els rebuts de gas, telèfon o electricitat.

No es destinaven prou recursos

L'any 2016, l'Ajuntament ja va presentar un seguit de queixes perquè detectaven que l'empresa de missatgeria no destinava prou recursos al servei. El municipi fa temps que presenta un problema relacionat amb la mala enumeració dels habitatges. On es feia més palpable aquesta deficiència era al sector de la marina d'Empuriabrava, on hi ha més població i més temporalitat. Aquesta qüestió, com­binada amb les "deficiències" de la compa­nyia, generava un problema, i algunes cartes no arribaven als seus destinataris.

Ara que el servei millorarà, és el moment de posar fil a l'agulla en el tema de l'enumeració de car­rers. "Som conscients que tenim un problema greu. Hem de fer canvis en aquest sentit". De seguida que el reglament del Nomenclàtor estigui aprovat definitivament, s'iniciarà un projecte per reformular i ordenar els carrers de Castelló.