Avui s´inicien a Roses els treballs d´adequació de les platges de la Punta i Nova, consistents en la recuperació de les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu de les dinàmiques marines i dels temporals produïts durant l´any. L´actuació que es durà a terme aquesta setmana a la platja Nova i la propera a la platja de la Punta, condicionarà un total d´11.000 m2 de sorra i té un cost de 48.000 €.

A diferència d´altres indrets de la costa, la dinàmica marina de Roses no provoca la desaparició complerta de la sorra sinó el seu desplaçament d´un extrem a l´altre de la platja, fet que redueix molt la dificultat de la seva regeneració. La superfície de platja tractada enguany serà de 8.000 m2 entre la platja de la Punta i la Nova, al llarg d´una longitud total que sobrepassa els 2 km.

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Davant aquesta situació, l´Ajuntament actua cada any per recuperar l´amplada d´aquests dos espais del front marítim de la població durant la primavera, amb l´objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d´estiu.

La recuperació s´aconsegueix mitjançant el moviment de sorres des de l´interior de l´aigua fins a la superfície, o bé des d´aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de sorres. Posteriorment, es procedeix al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l´amplada òptima en funció de les característiques de cada espai.