El període per presentar ofertes per participar en el concurs públic del servei de neteja i recollida d'escombraries de Figueres ja s'ha tancat. Segons ha informat l'Ajuntament de Figueres, s'hi han presentat cinc empreses, d'entre les quals sortirà l'adjudicatària.

El consistori preveu constituir aquesta setmana la mesa de contractació i poder adjudicar el servei el proper mes de juliol, segons han explicat fonts municipals.

L'empresa adjudicatària assumirà el servei de neteja i recollida d'escombraries un cop finalitzi la concessió d'Ecoserveis aquesta tardor.

El pressupost de licitació és de 24 milions d'euros. El nou contracte tindrà un durada inicial de 4 anys, prorrogables a sis i s'espera que representi un salt qualitatiu en la neteja de la ciutat.

Se substituiran contenidors fixos per mòbils, desapareixeran els punts soterrats, s'incorporarà la fracció orgànica i s'augmentarà la freqüència de recollida de residus voluminosos. També s'ampliarà el personal i es renovarà la maquinària.