Esquerra Republicana de Llançà ha denunciat que la recollida orgànica al municipi s'hauria d'haver implementat fa sis mesos i així es va expressar durant el darrer plenari. Davant d'aquesta afirmació el regidor de Serveis va admetre, segons informa ERC, que no seria possible fins a finals de juny per a grans productors/industrials mentre que per a la resta de ciutadans no s'implantaria fins a l'últim trimestre de l'any.

El portaveu d'Esquerra, Guillem Cusí, explica que "la pujada del 15% de la taxa és injusta perquè en l'exercici 2018 pagarem tots per un servei que no es donarà en la seva integritat, per a tots i en el període que correspondria".

D'altra banda, durant el plenari Esquerra va denunciar també la manca de voluntat del govern per facilitar informació i l'opacitat com, per exemple, no publicar dades d'interès al portal de la transparència, incomplint així la Llei 19/2014.

"No volen donar explicacions del que fan i deixen de fer, no volen publicar les declaracions d'activitats i bens dels electes, per posar un exemple entre moltíssims. Per altre, hem sol·licitat que es redacti un codi de conducta dels alts càrrecs, tal com han fet a la diputació. Però creiem que la proposta caurà en sac trencat, per la manca de voluntat del govern", explica Cusí.

Diverses mocions

Diverses mocions

Esquerra Republicana de Llançà va presentar diverses mocions que anaven de la defensa dels drets de les dones víctimes d'agressions sexuals, a la defensa el model sanitari català o a la universalització de l'atenció sanitària. Els republicans també han denunciat la criminalització dels CDR per part de l'aparell de l'Estat espanyol i el portaveu dels llançanencs va manifestar que "estan vulnerant els nostres drets civils i polítics com a ciutadans. Els CDR són una plataforma d'acció política absolutament legítima i pacífica, s'està coartant la llibertat de manifestació i expressió".

La darrera de les mocions presentades per ERC Llançà va ser per defensar la moratòria d'extracció de corall vermell a la Costa Brava i instar el Ministeri d'Agricultura i Pesca a revocar l'adjudicació de les llicències atorgades per aquest. "Ara mateix aquestes llicències no afecten la nostra zona, el cap de Creus, però per solidaritat i per coherència, però alhora per curar-nos en salut, hem de denunciar i impedir aquests fets", afirma Cusí.