L'Ajuntament de Figueres, Comerç Figueres Associació i la cervesa Inedit de Damm han presentat aquest matí la 6a edició dels Tastets Surrealistes, la ruta que uneix gastronomia i Dalí a la ciutat, que enguany se celebrarà del 14 de juny al 14 de juliol amb 19 restaurants de Figueres. El recorregut gastrosurrealista, que rep el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí, s'inaugurarà el dijous 14 de juny amb una festa oberta al públic a la plaça Gala i Salvador Dalí.

La 6a edició dels Tastets Surrealistes mantindrà la fórmula d'èxit d'edicions anteriors: cada restaurant oferirà plats d'inspiració daliniana, amb el format de 6 tastets maridats amb Inedit, una cervesa elaborada a partir de dues cerveses (cervesa de malt d'ordi i cervesa de blat) i aromatitzada amb espècies, creada pels mestres cerversers de Damm, Ferran Adrià i l'equip de summillers d'elBulli, a un preu d'entre 15 i 25 euros per persona.

Una de les novetats d'enguany és la iniciativa dels preus Surrealistes amb els comerços de la ciutat, que durant un mes oferiran diferents productes a preus especials. Aquesta campanya es complementarà amb la quarta edició del concurs d'Aparadors Comercials dels Tastets Surrealistes, que reconeixerà la creativitat dels establiments amb importants premis. També, com a novetat, s'ha programat un taller infantil de Tastets Surrealistes "treballs manuals amb els Amics dels Museus Dalí", que tindrà lloc el dissabte 7 de juliol, a les 13 h, a la placeta baixa de la Rambla.

Enguany, la inauguració oberta al públic dels Tastets Surrealistes, tindrà lloc el dijous 14 de juny, de set a nou del vespre, a la plaça Gala-Salvador Dalí, i comptarà amb l'actuació d'Equinox Project. A la mateixa plaça es podrà degustar qualsevol tastet surrealista dels 19 restaurants participants maridats amb cervesa Inedit per 3 euros el tiquet (3 € = 2 tastets surrealistes + 1 copa Inedit).

Pel que fa a la difusió i promoció de l'esdeveniment, com a novetat, es farà un concurs de fotografies a les xarxes socials a través del hashtag #Tastetssurrealistes2018, amb quatre premis (un cada setmana) d'un cap de setmana surrealista: un sopar, una nit d´hotel i dues entrades al Museu Dalí. A més de la campanya publicitària als mitjans de comunicació habituals del territori (i que s'estén cada any a Barcelona i la Catalunya Nord), s'ha programat una acció de màrqueting digital amb influencers i bloggers vinculats al món gastronòmic.

També és destacable que, per primera vegada, es farà un estudi d´impacte econòmic per calcular el volum d'activitat econòmica que es generi.

Els restaurants participants en l'edició d'enguany són: Bar Mut, Bon Retorn, Cal Músic, Càlid Cafè, Can Modest, El Pati, El Racó de la Xeli, Granada Vins, Hotel Duran Restaurant, Moma 33, Montserrat Càtering, Motel Empordà, Nou Imperial, Nou Saboya, Pirineus Pelegrí, Quinta Forca, Rincón Cubano, Trànsit i Vermut.

En l'edició 2017 dels Tastets Surrealistes es va assolir la xifra de 6.100 menús servits.