26 de maig de 2018
26.05.2018
Figueres

Xerrades i exposicions itinerants per acostar l'avanç del POUM

L'Ajuntament de Figueres l'exposarà a peu de carrer amb plafons i en centres cívics i associacions veïnals

26.05.2018 | 09:58

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat el període d'exposició pública de l'avanç del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), després que el ple municipal l'aprovés en la sessió del mes d'abril. Des d'ahir, es pot consultar tota la informació a la pàgina web municipal, i en les exposicions permanents i itinerants que s'han instal—lat a peu de carrer i a diversos espais municipals. També s'han programat dues xerrades informatives.

L'avanç del pla, que ha d'actualitzar l'existent que data del 1983, ja es pot consultar a les exposicions permanents situades al Consell Municipal de Vilatenim i a l'Ajuntament (a les escales d'entrada), a les exposicions itinerants instal—lades fins a l'1 de juny a la Seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i al Centre Cívic Joaquim Xirau, i a les exposicions permanents ubicades la plaça de la Palmera i davant del pavelló vell.

També es podrà visitar l'exposició itinerant al centre cívic Bon Pastor del 4 al 15 de juny; i al centre cívic de la Creu de la Mà i al local de l'Associació de VeÍns del Culubret, del 18 al 29 de juny. Pel que fa a l'exterior, s'instal—laran exposicions itinerants als jardins Joan Sufrà del Poblenou a partir de dilluns 28 de maig i fins a l'1 de juny; a l'Olivar Gran, davant del local de l'Associació de Veïns, del 4 al 15 de juny; i a l'auditori dels Caputxins, als accessos, del 18 al 29 de juny.

A més de les exposicions itinerants i permanents, s'han programat dues xerrades informatives, en què l'equip redactor explicarà l'avanç del POUM, i s'emetrà en directe a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. Tindran lloc a l'Auditori dels Caputxins i al Consell Comarcal i les dates s'anunciarà properament.

El document marca les línies estratègiques del futur POUM i ara s'enceta el procés d'exposició pública i debat. L'avanç planteja reduir la densitat urbanística, cohesionar els barris a través d'espais públics o zones verdes. També s'haurà d'obrir una ronda de participació ciutada que definirà cap a on s'orientarà el POUM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook