L'Ajuntament de Figueres treballa en una segona fase del Pla d'Aparcaments de Proximitat amb l'objectiu de millorar l'oferta d'aparcament gratuït a la ciutat, reduir els desplaçaments en vehicle privat i disminuir la pressió del trànsit al centre de Figueres.

El consistori està buscant nous terrenys o solars a prop del centre que puguin ser habilitats com a aparcament i que reforcin encara més l'oferta d'estacionaments gratuïts a les portes del centre de la ciutat.

En la primera fase, el pla preveu sumar 1.117 noves places. D'aquesta forma el pla estableix en aquesta primera etapa 8 aparcaments de proximitat que tenen, com a característica comuna, que tots estan ubicats a les portes del centre de la ciutat, a entre 5 i 10 minuts a peu.

El pla aprofita quatre dels pàrquings ja existents, que són el dels Fossos, Parc de les Aigües, Turó Baix i el recentment obert al carrer Migdia, i preveu l'obertura de tres nous aparcaments a l'avinguda Vilallonga (el més gran fins ara), a l'antiga presó del carrer Sant Pau i als terrenys de la fàbrica de talc, a la Rambla Nova. A més, també incorpora l'aparcament de la carretera de Llançà, que aquests darrers dies s'ha començat a urbanitzar.

També es crearan indicadors en cada pàrquing que informaran de la distància a peu fins al centre. Amb aquestes 1.117 places gratuïtes, Figueres comptarà amb una oferta d'unes 11.500 places.