El Projecte Sèpia, iniciat fa dos anys a l´Escala amb l´objectiu d´afavorir la reproducció d´aquesta espècie, compta aquest any amb dos quilòmetres de sepieres i incubadores col·locades entre les costes de l´Escala i l´Estartit.

El projecte disposa de dotze incubadores amb les quals l´any passat ja es va assegurar la reproducció d´uns 800.000 ous de sèpia i calamar recuperats de les xarxes dels pescadors. A més, es recuperen les línies de sepieres fetes amb branques de llentiscle i pi, que asseguren punts on aquests cefalòpodes poden posar els ous.

Tant a l´Escala com a l´Estartit també s´han tornat a col·locar dos punts amb sepieres visitables, amb l´objectiu de fer difusió del projecte i impulsar també el seu vessant de recurs econòmic i turístic. Aquestes sepieres són a 2-3 metres de fondària. Com l´any passat, una és davant la costa d´Empúries, a les Muscleres Grosses. L´altra, davant la platja de l´Estartit.

El Projecte Sèpia ha buscat una repercussió que vagi des de la vessant mediambiental -la mateixa recuperació i potenciació de l´espècie- a la divulgació, però també al retorn econòmic i turístic. En aquest sentit, es continua treballant en la creació d´un distintiu per als pescadors que comercialitzin sèpies de la zona.

El Projecte Sèpia és coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya, amb l´Ajuntament de l´Escala i el Parc Natural del Montgrí.